Elevii din clasa II-a C de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ADRIAN PĂUNESCU” BUCURESTI, in vizita la Stația de Sortare deșeuri URBAN S.A.

Elevii clasei a II-a C de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ADRIAN PĂUNESCU” SECTOR 6 BUCURESTI au vizitat stația de sortare deșeuri URBAN SA SECTOR 6 BUCURESTI. Elevii și cadrul didactic au văzut ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate separat de la cetățeni din Sectorul 6. Astfel, au înțeles că cel mai important pas în procesul de valorificare a deșeurilor se face în gospodăria fiecăruia dintre noi.
Ce se întâmpla cu deșeurile după ce fiecare dintre dumneavoastră le colectează separat ?

Deșeurile colectate separat ajung în stația de sortare de la URBAN S.A. din Sectorul 6 București. Sunt descărcate în celule separate, apoi separate pe tipuri de deșeuri pe banda de sortare.

Deșeurile reciclabile sunt presate, balotate și transportate către uzinele de reciclare.

Deșeurile care nu se pot recicla sunt balotate si transportate către fabricile de ciment pentru valorificare energetica. În final, deșeurile colectate separat sunt transformate în materii prime și sunt reintroduse în circuitul economic.
Știați că sticlaSticla se descompune în aproximativ un milion de ani, fiind, de departe, cel mai rezistent deșeu produs de umanitate? Sticla, pe lângă carton, hârtie și plastic, este cel mai utilizat ambalaj folosit în casă? Sticla se reciclează
Știați că aluminiul…Știați că aluminiul poate fi topit la infinit și transformat în produse și ambalaje noi? Aluminiul poate fi reciclat fără a pierde din calitate și din proprietăți, este reciclabil 100% și poate fi revalorificat la nesfârșit?