Programul TAXA ZERO disponibil la asociatiile din Sectorul 6

Programul TAXA ZERO disponibil la asociațiile din Sectorul 6, program ce pune în practica principiul PAYT( plătește pentru cat arunci)

Deșeurile menajere și cele reciclabile sunt acum selectate de fiecare generator, acasă, iar sistemul de colectare separată accesibil la fiecare scară de bloc. Noile contracte încheiate între asociațiile de proprietari și operatorul de salubrizare autorizat la nivelul Sectorului 6 stipulează condițiile de ridicare a deșeurilor pe două fracții: umedă și uscată.

Cum funcționează sistemul prin care cetățenii își îndeplinesc obligațiile legale și pot beneficia de TAXA ZERO la gunoi?

PASUL 1: ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Solicitați administratorului imobilului în care locuiți să încheie contract( act adițional, după caz) cu operatorul de salubrizare URBAN S.A. pentru intrarea în programul TAXA ZERO.

PASUL 2: OFERIREA GRATUITĂ A SACILOR

URBAN SA va livra GRATUIT saci personalizati care vor fi folosiți pentru colectarea fracției uscate (toată gama de ambalaje din hârtie, carton, plastic, sticlă sau metal), iar recipienții actuali – pubelele – se vor utiliza pentru colectarea fracției umede (deșeurile reziduale).

PASUL 3: COLECTAREA DEȘEURILOR

Administratorul stabilește cu operatorul de salubrizare intervalul de colectare al sacilor pentru fracția uscată, în funcție de necesitatea fiecărui imobil și spațiul de depozitare. Cetățenii au și posibilitatea să comande în avans, față de data stabilită de comun acord, ridicarea deșeurilor. Deșeurile fracția umedă se vor colecta ca și pîna în prezent, după programele existente, de 3 ori/săptămană.

PASUL 4: CÂNTĂRIREA SACILOR INSCRIPȚIONAȚI

În momentul ridicării deșeurilor, sacii in care s-a colectat fracția uscata sunt cântăriți, iar administratorul primește o dovadă a cantității colectate.

PASUL 5: FACTURA LA FINAL DE LUNĂ

Ca serviciu complementar acestui program, URBAN SA vă pune la dispoziție operatori de salubrizare pentru curățenia scărilor de bloc și care au grijă și să separe corect deșeurile în sacii și pubelele aparținand blocului.

ATENTIE!
Se ajunge la „TAXA ZERO”  daca se predau 13.24 kg/persoana/luna – fractie uscata

Pentru detalii si informații suplimentare vă stăm la dispoziție:
email: TaxaZero@urbansa.ro

Echipa Urban SA