Te afli aici
Acasă > Istoric

 

1995 – Se înființează URBAN S.A. RM-Valcea, prin desprinderea serviciului de salubritate din cadrul Regiei de Gospodărire Comunală RAESA-Rm-Valcea. Compania are ca principal obiectiv prestarea serviciilor de salubritate pe piața locala.

1999– Câștigarea licitației pentru prestarea serviciilor de salubritate în Sectorul 6 al Municipiului București. Adoptarea conceptului european de “Management integrat al deșeurilor”.

2001-Lansarea pe piață a noului serviciu « Colectarea  diferențiată a deșeurilor »  în cadrul unui program de management strategic.

2002– Intrarea pe piața serviciilor de salubrizare a orașului Otopeni.

2003–Achiziționarea și punerea în funcțiune a unei stații de sortare și  valorificare a deșeurilor reciclabile (mase plastice, hârtie-carton).  Demararea primului proiect de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje de la populație în Sectorul 6 al Municipiului București.

2004– Obținerea certificărilor ISO 9001, ISO 14001 si OH SAS 18001 care atestă implementarea sistemului de management integrat privind calitatea, mediul, securitatea și sănătatea în muncă.

2005 știgarea licitațiilor pentru salubrizarea municipiilor Brașov și Râmnicu-Vâlcea; încheierea unui parteneriat strategic cu reprezentanta Punctului Verde în Romania – ECO-ROM Ambalaje SA.

2006știgarea licitațiilor pentru salubrizarea orașelor Călimănești, Olănești, Băile Govora, Bragadiru, Ocnele Mari. Achiziționarea unei stații semiautomate de sortare la Sucursala Brașov; achiziționarea și punerea în funcțiune a unui utilaj de reciclare mase plastice.

2007- URBAN continuă extinderea ariei sale de servicii prin caștigarea licitațiilor pentru salubrizarea orașelor Călărași, Drăgășani și Horezu. Înnoirea parcului auto prin achiziționarea de utilaje performante. Demararea unui program investițional pentru realizarea infrastructurii pentru colectarea selectivă și sortarea deșeurilor la nivelul tuturor sucursalelor și a punctelor de lucru.

2008 –  Extinderea activității companiei prin câștigarea unor licitații sau preluarea unor companii locale de salubritate. Compania URBAN S.A. activează în 9 județe din țară: Vâlcea, Brașov, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Prahova, Argeș și în municipiul București. Extinderea proiectului de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar în Sectorul 6 București, în parteneriat cu ECO-ROM Ambalaje și Primăria Sectorului 6.

2009 – Punerea în funcțiune a stației de sortare a deșeurilor municipale în Râmnicu-Vâlcea. Punerea în funcțiune în București a unei instalații pentru producerea combustibului alternativ ( SRF) pentru fabrici de ciment sau CET-uri, compania URBAN S.A. fiind prima companie din domeniul salubrității din Romania care implementează acest tip de procedeu de valorificare a deșeurilor ( în Râmnicu-Vâlcea, București și Brașov).

2010 – Punerea în funcțiune a stației de sortare a deșeurilor municipale în Brașov în parteneriat cu Lafarge România precum și a unei linii de producere combustibil alternativ ( SRF ) pentru fabricile de ciment Lafarge .

 

 
Top